BoKlok bygger etapp A

De tre första nya husen i Norrbacka byggs av BoKlok, byggbolaget som är ett samarbete mellan Skanska och IKEA.

Det är på platser där det idag ligger tvättstugor som tre nya fyravåningshus ska byggas.

- Vi känner oss trygga i valet av BoKlok som leverantör. Husen byggs i naturliga och hållbara material med fasader och stomme i trä, och är välisolerade och energismarta, säger Bonnie Winnberg, affärsutvecklare på SigtunaHem.

- Det ska kännas att huset är välbyggt och att det skyddar som ett hus ska. Våra hus har ett skandinaviskt formspråk och är aldrig tråkiga eftersom de kontrasterande materialen skapar liv i fasaden. Våra hus byggs alltid med naturliga och hållbara material. Dessutom är de välisolerade och har en god lufttäthet som tillsammans med ett effektivt ventilationssystem minskar energianvändningen, säger Anders Larsson, arkitekt på BoKlok.

Möjlighet att sätta sin egen prägel på hemmet
Bostäderna blir öppna och rymliga med väggar och golv i neutrala färger så att hyresgästen kan sätta sin egen prägel på boendet. Med en smart planlösning tas varenda kvadratmeter tillvara för att skapa ett så praktiskt och funktionellt boende som möjligt.

- Som inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans, säger Marie Rabelin, inredare på IKEA.

Har du något tips till den som flyttar in i en ny lägenhet?
- Börja med att inreda med bra förvaring som underlättar en enkel och organiserad vardag. Lägg sedan till personliga detaljer som du tycker om att ha omkring dig, säger Marie Rabelin.

Möjlighet att flytta in direkt
Byggstart för Etapp A sker i mitten av 2020 och i början av 2021 är det preliminärt dags för inflyttning. Alla hyresgäster som omfattas av Etapp B har möjlighet att flytta direkt till ett nytt boende i de nya husen.

Läs mer om omvandlingen här