Karin har flyttat in och är supernöjd!

 

Text: Pia Runfors  Foto: Lasse Clason

I april 2020 gick startskottet för den stora förnyelsen i Norrbacka. Bara drygt ett år senare har hyresgäster flyttat in i de tre första nya husen. En av dem är Karin Nilsson.
– Det är så fint och jag är supernöjd, säger hon glatt med en av flyttlådorna i högsta hugg.

Karin Nilsson är van att hugga i och flyttröran omvandlas snabbt till ett trivsamt hem. Flytten var inte heller lång. Hennes gamla lägenhet är bara cirka 30 meter bort. Från den stora nya balkongen kan hon vinka till sin tidigare granne.
   – Det gick väldigt smidigt att flytta. Dels för att det var SigtunaHem skötte hela flytten, dels för att det var så nära. Flyttkillarna behövde inte ens ha en bil, utan bar eller körde allt på pirra, säger Karin Nilsson.

När hon först – för något år sedan – hörde talas om omvandlingen av Norrbacka blev hon lite orolig. Vad skulle det innebära?
   – Men SigtunaHem har varit väldigt bra på att informera. Sedan kunde jag följa arbetet från mitt köksfönster i min gamla lägenhet – det var väldigt spännande!
   – När jag senare fick nyckeln och kom hit för första gången möttes jag av ett trevligt kort där det stod ”Välkommen hem”, två fina badlakan, en hushållspapper- och en toapappersrulle. En mycket trevlig inflyttningspresent från SigtunaHem, säger hon och greppar hammaren för att sätta upp en tavla.

Huset består av fyra (4) våningsplan med 16 lägenheter fördelade på tre 4:or, en 3:a, åtta 2:or och fyra 1:or.

Vi hälsar alla välkomna hem till sina splitternya boenden!