Hem skapade för livet 

Hållbart boende i harmoni med omgivningen

Bostäderna som skapas i omvandlingen av Norrbacka kommer att variera i form och skala samtidigt som det finns en harmonisk helhetskänsla i området. Husen byggs klimatsmart, ytsmart och ekologiskt hållbart i naturliga material som trä och tegel, i färger som samspelar med områdets grönska. Med en varierad arkitektur bestående av lamellhus med två till fyra våningar, punkthus med fyra till sex våningar samt radhus, skapas här hem att vara stolt över.

Hem ljuva hem i Norrbacka

– BOSTÄDERNA

Med en varierad arkitektur bestående av lamellhus med två till fyra våningar, punkthus med fyra till sex våningar samt radhus, skapas här hem att vara stolt över.

– ETAPP B

Våra hus har ett skandinaviskt formspråk och byggs alltid med naturliga och hållbara material.” 

 

Anders Larsson, Arkitekt Boklok

– ETAPP B

”Som inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans.” 

Marie Rabelin, inredare på IKEA

Etapp B – Hus från BoKlok

Även etapp B i Norrbacka byggs av BoKlok. De byggs i naturliga och hållbara material med fasader och stomme i trä, och är välisolerade och energismarta. Bostäderna blir öppna och rymliga med väggar och golv i neutrala färger så att du själv kan sätta prägel på ditt boende. Med en smart planlösning tas varenda kvadratmeter tillvara för att skapa ett så praktiskt och funktionellt boende som möjligt.

Virtuell lägenhetsvisning

Här kan du ta en rundvandring i en typlägenhet från BoKlok. 

Klicka nedan på önskad lägenhetsstorlek och gör en virtuell rundvandring. 

Lägenhet 1 rok - 31 kvm
Lägenhet 2 rok - 55 kvm
Lägenhet 3 rok - 72 kvm
Lägenhet 4 rok - 85 kvm

Etapp B – Beskrivning

Storlekar och hyror för lägenheterna i etapp B:Storlek    Antal lägenheter       Yta              Hyra
1 RoK                     6                           31 kvm          6 239 kr/mån
2 RoK                   18                          55 kvm          9 119 kr/mån
3 RoK                   12                           72 kvm          11 134 kr/mån
4 RoK                   12                           85 kvm         12 862 kr/mån

I hyran ingår avgiften för öppet nät. 

Hyrorna gäller för etapp B som nu byggs i Norrbacka.

Övriga etapper vet vi inte idag vad hyrorna kommer bli då vi handlar upp byggnationen etappvis.

Länkar till:
Planlösningar etapp B
Beskrivning av utrymmen etapp B

Balkonger och uteplatser

Bottenvåning
Uteplats 1 RoK 
Uteplats 2 RoK 
Uteplats 3 och 4 RoK

Antalet trappsteg till terrassen är oftast 2 stycken men kan variera mellan 0–3 steg.

Våningsplan 1
1 RoK har franska balkonger
Balkong 2 RoK
Balkong 3 och 4 RoK

Balkongerna går inte att glasa in då dessa inte har några tak. 

“Det ska kännas att huset är välbyggt och att det skyddar som ett hus ska. Våra hus har ett skandinaviskt formspråk och är aldrig tråkiga eftersom de kontrasterande materialen skapar liv i fasaden. Våra hus byggs alltid med naturliga och hållbara material. Dessutom är de välisolerade och har en god lufttäthet som tillsammans med ett effektivt ventilationssystem minskar energianvändningen.”

Anders Larsson, Arkitekt BoKlok

Boklok kök 3
Boklok vardagsrum

Flytt till nytt boende 

Norrbacka omvandling innebär att vi river och bygger etappvis. Alla hyresgäster som omfattas av en etapp som ska rivas kommer kunna flytta till ett nytt boende i de nya husen som byggs i Norrbacka. Alternativet är att flytta permanent till ett annat boende genom att själv söka dessa via Sigtuna Bostadsförmedling. Är du hyresgäst hos oss i Norrbacka idag, kommer du få personlig information om boendealternativ. Du kan även läsa mer under Hyresgäst.

Snart kan du bo i radhus i Norrbacka

Omvandlingen av Norrbacka innebär också helt nya boendealternativ. Förutom olika hustyper kommer vi också bygga radhus. Har du önskemål om att bo i de nya radhusen kan du söka dessa via Sigtuna Bostadsförmedling. 

Leveransen av radhusen är planerad till våren 2023 och preliminär inflyttning augusti. Vi hoppas kunna publicera lägenheterna på Sigtuna Bostadsförmedlings webbplats i februari/mars.  

Det kommer bli sex lägenheter på 103.5 kvadratmeter fördelat på två plan med egen ingång samt uteplats och balkong. Hyran kommer sättas med kallhyra vilket innebär att man betalar sin uppvärmning själv.  

Dessa lägenheter kan alla söka på vanligt vis med sina samlade köpoäng på Sigtuna Bostadsförmedling.  

Preliminär etappkarta över Norrbacka

Ladda ned pdf här >

Plats för fler hyresgäster

Omvandlingen av Norrbacka innebär att fler hyresgäster välkomnas till Norrbacka, då det blir fler lägenheter än idag. Är du intresserad av att flytta till området ska du ställa dig i Sigtuna Bostadsförmedlings bostadskö. Det är där vi kommer att publicera lediga lägenheter. Har du frågor är du såklart välkommen att kontakta oss på SigtunaHem på 08-591 796 00 eller skicka mejl till info@sigtunahem.se

Vill du också bo i Norrbacka?