Hem skapade för livet 

Hållbart boende i harmoni med omgivningen

Bostäderna som skapas i omvandlingen av Norrbacka kommer att variera i form och skala samtidigt som det finns en harmonisk helhetskänsla i området. Husen byggs klimatsmart, ytsmart och ekologiskt hållbart i naturliga material som trä och tegel, i färger som samspelar med områdets grönska. Med en varierad arkitektur bestående av lamellhus med två till fyra våningar, punkthus med fyra till sex våningar samt radhus, skapas här hem att vara stolt över.

Hem ljuva hem i Norrbacka

– BOSTÄDERNA

Med en varierad arkitektur bestående av lamellhus med två till fyra våningar, punkthus med fyra till sex våningar samt radhus, skapas här hem att vara stolt över.

– ETAPP A

Våra hus har ett skandinaviskt formspråk och byggs alltid med naturliga och hållbara material.” 

 

Anders Larsson, Arkitekt Boklok

– ETAPP A

”Som inredare uppskattar jag de funktionella och trevliga planlösningarna eftersom de är en bra förutsättning för att skapa ett praktiskt och fungerande boende. Det finns inga onödiga kvadratmetrar någonstans.” 

Marie Rabelin, inredare på IKEA

BoKlok nytt hus

ETAPP A – Tre nya hus levereras av BoKlok

De första nya husen i Norrbacka byggs av BoKlok. De byggs i naturliga och hållbara material med fasader och stomme i trä, och är välisolerade och energismarta. Bostäderna blir öppna och rymliga med väggar och golv i neutrala färger så att du själv kan sätta prägel på ditt boende. Med en smart planlösning tas varenda kvadratmeter tillvara för att skapa ett så praktiskt och funktionellt boende som möjligt.

Husen levereras enlig nedan:

Norrbackavägen 45, vecka 48, 2020
Odensalavägen 64, vecka 2, 2021
Norrbackavägen 25, vecka 5, 2021

Eapp A – Beskrivning

Storlekar och hyror för lägenheterna i etapp A:

Storlek    Antal lägenheter       Yta              Hyra
1 RoK                   4                             31 kvm           5 400 kr
1 RoK                   1                              46 kvm          6 550 kr
2 RoK                   22                          55 kvm          7 900 kr
3 RoK                   16                           72 kvm          9 600 kr
3 RoK                   1                              73 kvm          9 600 kr
4 RoK                   3                             85 kvm         10 950 kr

Hyrorna gäller för etapp A som nu byggs i Norrbacka. Övriga etapper vet vi inte idag vad hyrorna kommer bli då vi handlar upp byggnationen etappvis.

Länkar till:
Planlösningar etapp A
Beskrivning av utrymmen etapp A
Hus och våningsplan Norrbckavägen 25
Hus och våningsplan Norrbackavägen 43
Hus och våningsplan Odensalavägen 64

Inflyttningsdatum för etapp A

Inflyttningsdatum för de nya husen är nu satta och kommer ske enligt nedan, med reservation för oförutsedda händelser. 

Norrbackavägen 45, 15 mars 2021
Odensalavägen 64, 27 april 2021
Norrbackavägen 25, 17 maj 2021

“Det ska kännas att huset är välbyggt och att det skyddar som ett hus ska. Våra hus har ett skandinaviskt formspråk och är aldrig tråkiga eftersom de kontrasterande materialen skapar liv i fasaden. Våra hus byggs alltid med naturliga och hållbara material. Dessutom är de välisolerade och har en god lufttäthet som tillsammans med ett effektivt ventilationssystem minskar energianvändningen.”

Anders Larsson, Arkitekt BoKlok

Boklok kök 3
Boklok vardagsrum

Möjlighet att flytta till nytt boende direkt

Norrbacka omvandling innebär att vi river och bygger etappvis. Alla hyresgäster som omfattas av en etapp som ska rivas kommer kunna flytta till ett nytt boende i de nya husen som byggs i Norrbacka. Alternativet är att flytta permanent till ett annat boende inom SigtunaHems bostadsbestånd. Är du hyresgäst hos oss i Norrbacka idag, kommer du få personlig information om boendealternativ. Du kan även läsa mer under Hyresgäst.

Snart kan du bo i radhus i Norrbacka

Omvandlingen av Norrbacka innebär också helt nya boendealternativ. Förutom olika hustyper kommer vi också bygga radhus. Har du önskemål om att bo i de nya radhusen kan du söka dessa via SigtunaHems hemsida. De kommer att läggas upp för uthyrning precis som våra andra lägenheter. Detta för att alla ska ha lika stor chans att söka dessa. När radhusen går att hyra kommer vi att informera om det här på hemsidan. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad!

Preliminär etappkarta över Norrbacka

Ladda ned pdf här >

Plats för fler hyresgäster

Omvandlingen av Norrbacka innebär att fler hyresgäster välkomnas till Norrbacka, då det blir fler lägenheter än idag. Är du intresserad av att flytta till området ska du ställa dig i Sigtuna Bostadsförmedlings bostadskö. Det är där vi kommer att publicera lediga lägenheter. Har du frågor är du såklart välkommen att kontakta oss på SigtunaHem på 08-591 796 00 eller skicka mejl till info@sigtunahem.se

Vill du också bo i Norrbacka?